Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Εισαγγελική έρευνα για τους ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων κοριτσιών


Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα κορίτσια υπόκεινται στη χώρα μας ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος μιλώντας για "βαρβαρότητα που δεν είναι ανεκτή".

Αφορμή στάθηκε σχετική παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου μετά από δημοσιεύματα που επικαλούνταν καταγγελίες εργαζόμενου σε ΜΚΟ που ασχολείται με λαθρομετανάστες, σύμφωνα τις οποίες  το "έθιμο" αυτό εξαπλώνεται γοργά και στη χώρα μας.



Αρκετά μέλη μειονοτήτων που θέλουν να "καθαρίσουν" σωματικά και ηθικά τα ανήλικα κορίτσια τους, επιστρατεύουν "εξειδικευμένους κόφτες" να κάνουν την βρώμικη δουλειά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μάλιστα με το αζημίωτο.

Στην Ελλάδα χιλιάδες γυναίκες φέρονται να  έχουν  υποστεί αυτό το βασανιστήριο. Ιδιαίτερα στην Αθήνα, σύμφωνα με τις καταγγελίες και στα hot spots, υπάρχει μια μικρή "βιομηχανία" από θεραπεύτριες που εξαγνίζει τα κορίτσια από την υποτιθέμενη ντροπή που προκύπτει από την σεξουαλικότητά τους.

Εκτός από τις ηλικιωμένες που εκτελούν χρέη χασάπη, άτυποι ιμάμηδες κάνουν επίσης εκτομή, ραφή, μερική ή ολική αφαίρεση των εξωτερικών γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Πολλά από τα κορίτσια αυτά ήρθαν στην Ελλάδα με τους γονείς τους για ένα καλύτερο μέλλον και τα περισσότερα είναι κάτω των 15. Ανάμεσα τους υπάρχουν και βρέφη μόλις μερικών μηνών! Όπως αναφέρει η εισαγγελία "η υπόθεση θα διερευνηθεί με το ταχύτερο δυνατό τρόπο και σε βάθος καθόσον πρόκειται περί βαρβαρότητας που δεν δύναται να γίνει ανεκτή από την ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία".



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου