Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Πληρωμένοι Αλβανοί εγκληματίες οι χούλιγκαν του τελικού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στον Βόλο;


Νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ - Ληστής ο ένας χούλιγκαν, πολλοί Αλβανοί ανάμεσα στα ταυτοποιημένα πρόσωπα - Πιθανή η δίωξη για ανθρωποκτονία

Ένας 20χρονος Αλβανός που διαμένει στη Θεσσαλονίκη κι έχει κατηγορηθεί το 2012 για ληστεία σε πεζό και έχει συλληφθεί πάλι για επεισόδια στα γήπεδα, αναγνωρίσθηκε σαν ο «χούλιγκαν» του ΠΑΟΚ που κρατούσε μαχαίρι και προσπαθούσε να κτυπήσει αντιπάλους του, στον περιβόητο τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πριν 10 ημέρες στο Πανθεσσαλικό Σταδιο του Βόλου.


Ο 20χρονος πέρα από τα μαχαιρώματα έχει εντοπισθεί να επιτίθεται πριν την έναρξη του αγώνα σε αστυνομικές δυνάμεις, να ρίχνει φωτοβολίδες κλπ, όπως μεταδίδει το Sdna.gr. Από πλευράς «χούλιγκαν» της ΑΕΚ ταυτοποιήθηκε ενας 25χρονος που διαμένει στην Ξάνθη, κι ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο του Βόλου. Ο 25χρονος φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι δεν είχε μαχαίρι μαζί του αλλά χρησιμοποίησε αιχμηρό αντικείμενο από «σπάσιμο» κιγκλιδώματος του γηπέδου.

Αυτά είναι τα δυο κεντρικά πρόσωπα στα αιματηρά επεισόδια του πολυσυζητημένου τελικού στον Βόλο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΑΣ.

Στη λίστα των «ταυτοποιημένων» χούλιγκαν υπάρχουν ακόμη ατόμα εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από Γιαννιτσα, από Κατερίνη, από Βόλο κι από Δράμα!

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί απ´ όλες τις υπηρεσίες αρχικά η αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας συνέλαβε πέντε ατομα (τα περισσότερα είχαν τραυματισθεί) ενώ είχε ταυτοποιήσει δύο ακόμη άτομα, από τα οποία οπαδούς του ΠΑΟΚ από Βόλο κι από Κατερίνη. Επιπλέον αναγνωρίσθηκε οπαδός της ΑΕΚ από τα Γιαννιτσα που εικονίζεται να έχει κύριο ρόλο στα επεισόδια.

Από τις έρευνες των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας σε Αθήνα αναγνωρίσθηκαν 12 άτομα, ηλικίας 20-30 ετών από τους οποίους οι περιοσσότεροι κάτοικοι Αθηνών οι οποίοι έχουν συλληφθεί ξανά για συμμετοχή σ επεισόδια οπαδών της ΑΕΚ.

Από τις έρευνες των στελεχών της ίδιας υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη πέρα από τον 20χρονο Αλβανό με το ποινικό παρελθόν , αναγνωρίσθηκαν άλλα επτα άτομα από την συμπρωτεύουσα, για συμμετοχή στα επεισόδια του Βόλου. Όμως εκτιμάται ότι αυτός ο αριθμός ίσως θα είναι διπλάσιος μόλις ελεγχθεί όλο το βιντεοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες του γηπέδου.

Πάντως σήμερα Τρίτη αναμένεται να συγκεντρωθούν τα στοιχεία ολων των υπηρεσιών σχετικά με τους δράστες των επεισοδίων στον τελικό του Κυπέλλου ενώ θεωρείται πιθανή η περίπτωση προφυλάκισης ορισμένων από τους κατηγορουμένους.

Επιπλέον εντυπωσιάζει η πληροφορία σύμφωνα με την οποία οπαδός του ΠΑΟΚ από την Δράμα που είχε τραυματισθεί στα επεισόδια μεταφέρθηκε από αστυνομικούς του Βόλου σε νοσοκομείο της Αθήνας με... φανέλα της ΑΕΚ για να μην δεχθεί νέα επίθεση κι η εισαγωγή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα να είναι ομαλή.

Συνολικά μέχρι τώρα πέρα από τις πέντε αρχικά συλλήψεις, έχουν καταγραφεί επίσημα σε δικογραφία 21 ταυτοποιήσεις πρωταγωνιστών των επεισοδίων κι ίσως υπάρξουν ορισμένες ακόμη, τις επόμενες ημέρες

Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία διαπιστώνεται ότι έξι αναγνωρίσεις δραστών, υπήρξαν σχετικά γρήγορα από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Μαγνησίας, οι υπηρεσίες της Αττικής ανεκάλυψαν αλλους 12 οπαδούς της ΑΕΚ να προκαλούν επεισόδια ενώ υπήρξαν και τρείς ακόμη ταυτοποιήσεις «χούλιγκαν» του ΠΑΟΚ.

Από τους συνολικά 17 οπαδούς της ΑΕΚ οι 4 είναι αλβανικής καταγωγής ενώ ακόμα 4-5 εκ των 17 έχουν συλληφθεί κατ επανάληψη!
Σε πιο δυσχερή θέση βρίσκονται όσοι συνελήφθησαν με μαχαίρι στα χέρια καθώς κινδυνεύουν σοβαρά με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Πηγή: http://www.voria.gr/article/episodio-ston-volo-20chronos-o-macherovgaltis-opados-tou-paok

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου