Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Το ταξίδι της τροφής Επ. 2 ~ Η Αρχή της Γαστρονομίας


Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τί έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο;
Τί σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα.

Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.

Με την επιστημονική επιμέλεια και τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.



Το πρώτο επεισόδιο, με τίτλο "το Πρώτο Γεύμα" αποκαλύπτει πώς η αναζήτηση και η διαχείριση της τροφής ήταν η κινητήριος δύναμη στη διαμόρφωση του κόσμου μας.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο στο webtv του Σκάι:

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=289537




Το δεύτερο επεισόδιο με τίτλο "Η Αρχή της Γαστρονομίας" μας ταξιδεύει από την αρχαία Αθήνα και Σπάρτη μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο και τη ρωμαϊκή Δήλο, για να δούμε πώς η επαφή με διαφορετικούς λαούς έφερε την παγκοσμιοποίηση στη διατροφή μας





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου