Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Κακός χαμός χθες βράδυ στο Λονδίνο από μουσουλμάνους ~ 3 Νεκροί και δεκάδες τραυματίες


Διπλό μουσουλμανικό χτύπημα στο Λονδίνο: Έξι τα θύματα - Νεκροί και οι τρεις ισλαμιστές τρομοκράτες. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι δράστες φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ». Τη «χαρά» τους για την επίθεση στο Λονδίνο εκφράζουν στα social media υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Το πρώτο χτύπημα έγινε με βαν που παρέσυρε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου - Στη συνέχεια, οι επιβαίνοντες σε αυτό, επιτέθηκαν σε πολίτες στην αγορά του Μπόροου - Τουλάχιστον 48 οι τραυματίες.  «Μαχαίρωσαν 15 φορές μια κοπέλα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα»....


Νύχτα τρόμου έζησε το Λονδίνο  μετά τα διαδοχικά χτυπήματα στη Γέφυρα του Λονδίνου και τη λαϊκή αγορά του Μπόροου το βράδυ του Σαββάτου. Τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται επισήμως ως τρομοκρατικά, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ το περιστατικό στο Βοξχολ, που αρχικά είχε συνδεθεί με τα δύο πρώτα, τελικά δεν έχει σχέση- πρόκειται για επεισόδιο με μαχαίρωμα. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στη Βρετανία τους τελευταίους τρεις μήνες: Η πρώτη ήταν στο Γουέστμινστερ, τον Μάρτιο, με δράστη τον Χαλίντ Μασούντ που παρέσυρε πεζούς και μαχαίρωσε αστυνομικό και η δεύτερη στο Μάντσεστερ τον Μάιο όταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι έκανε επίθεση αυτοκτονίας με βόμβα σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι - αν και βρετανικά μέσα μιλούσαν νωρίτερα  για επτά θύματα - ενώ τουλάχιστον άλλοι 48 έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε έξι νοσοκομεία. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι νεκροί είναι και οι τρεις τρομοκράτες. Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής της μητροπολιτικής αστυνομίας  οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οχτώ λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι αρχές προσθέτοντας ότι η εκτίμησή του είναι ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης έχουν σκοτωθεί.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ένας τροχονόμος, που είχε βρεθεί στη Γέφυρα του Λονδίνου μετά την ενημέρωση για την επίθεση με το βαν. Τα τραύματα του είναι σοβαρά αλλά δεν απειλούν τη ζωή του όπως διευκρίνισε ο υποδιοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian αναφέρουν ότι οι τρεις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από πυρά που δέχθηκαν μέσα από θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας. Τα συγκεκριμένα οχήματα (armed response vehicle) κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.

Η τρομοκρατική επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ (ώρα Βρετανίας) με ένα λευκό βαν να πέφτει πάνω σε πεζούς με ταχύτητα περίπου 80χλμ./ώρα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις επιβαίνοντες στο βαν βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να επιτίθενται με μαχαίρια κατά ανυποψίαστων πολιτών. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι τρομοκράτες φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Το λευκό βαν με το οποίο ξεκίνησε η επίθεση



Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες δύο εκ των δραστών της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά αστυνομικών με το Sky News να υποστηρίζει ότι είναι σε εξέλιξη η αναζήτηση για τον τρίτο δράστη αν και η Sun μεταδίδει ότι οι δράστες ήταν πέντε, χωρίς ο αριθμός αυτός να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.


Ζωσμένοι με εκρηκτικά οι ισλαμιστές δολοφόνοι;

Στη  φωτογραφία φαίνονται δύο άντρες ακίνητοι στο έδαφος στην αγορά του Μπόροου με τη Daily Mail να επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους πρόκειται για δύο από τους τρομοκράτες που χτύπησαν στο Λονδίνο. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες ο ένας από τους δύο ήταν ζωσμένος στο στήθος με λευκά αντικείμενα.

 

Επίθεση στο Λονδίνο: Μαχαίρωναν κόσμο φωνάζοντας «αυτό είναι για τον Αλλάχ»


Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης - «Μαχαίρωσαν 15 φορές μια κοπέλα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα» - Μιλούν για άτομα με «μεσογειακή εμφάνιση».


Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα κατά τα φαινόμενα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς.

Τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε οδηγός ταξί που ήταν παρών:

«Ένα βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου. Μετά είδα τρεις ανθρώπους να βγαίνουν από αυτό κρατώντας μεγάλα μαχαίρια και να τρέχουν στην οδό Μπόροου και να μαχαιρώνουν τυχαία όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Είδα ένα κορίτσι να δέχεται μια μαχαιριά στο στήθος».

Όπως είπε προσπάθησε να χτυπήσει με το όχημά του τον δράστη αλλά αυτός του ξέφυγε. «Ήταν ένα ζώο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο και οι τρεις δράστες είχαν μεσογειακή εμφάνιση με έναν δεύτερο οδηγό ταξί είδε έξι-επτά ανθρώπους ξαπλωμένους προσθέτοντας «ήταν τρομακτικό».

Όπως μεταδίδει η Daily Mirror που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο BBC οι τρεις άνδρες που φέρονται να έκαναν την επίθεση φώναξαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Την εκδοχή αυτή επιβεβαίωσε και δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας που είπε ότι «τους είδα να τρέχουν να μαχαιρώνουν αδιάκριτα όποιον έβλεπαν σε μπαρ και παμπ φωνάζοντας "αυτό είναι για τον Αλλάχ". Είδα ότι επιτέθηκαν σε μια κοπέλα και τη μαχαίρωσαν πολλές φορές, μπορεί και 15. Μου φώναζε "βοήθησέ με" αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Τους πετούσα διάφορα αντικείμενα για να τους απομακρύνω ενώ φώναζα σε όλους να τρέξουν γιατί είναι τρομοκρατική επίθεση».


Τη «χαρά» τους για την επίθεση στο Λονδίνο εκφράζουν στα social media υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.














5 σχόλια:

r+w είπε...

Κρασοπατέρα, κομματάκι ισλαμοφοβικό σε βρίσκω ... άκου σφαγή από μουσουλμάνους .... από "ακραίους" είναι το πολιτικώς ορθόν ... δεν το άκουσες;

Κρασοπατήρ είπε...

Βαρέθηκα να αλλάζω σε όλο το άρθρο τη λέξη «τρομοκράτες», λες και δεν έχουνε ισλαμιστικό υπόβαθρο οι ενέργειες αυτές.

r+w είπε...

Όχι μόνο μουσουλμανικό υπόβαθρο αλλά ολόκληρη μουσουλμανική υπερκατασκευή ...

kelly είπε...

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΤΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΡΟΜΑΚΡΑΤΕΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Αμα βγει εκτός νόμου η ισλαμική τρομοκρατία, μπορούν να τιμωρούνται και οι θαυμαστές ως υποκινητές εγκληματικών ενεργειών. Αλλά δεν θέλουν ...... Εδώ επιτρέπεται να διδάσκετε στα φανατικά Τζαμιά.

Δημοσίευση σχολίου