Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Το 5G με σούπερ ταχύτητες για κινητά θα έρθει...


Οι σημερινές συνδέσεις 4G είναι συχνά ταχύτερες από τις επίγειες που έχουμε στο σπίτι ή το γραφείο. Αυτό που πριν κάποια χρόνια φάνταζε απίστευτο, δηλαδή το γρήγορο mobile Internet, είναι σήμερα μέρος της καθημερινότητάς μας. Μπορούμε έτσι να κάνουμε από τη φορητή μας συσκευή streaming περιεχομένου, να κατεβάζουμε εφαρμογές, ή να παίζουμε online παιχνίδια, όπου κι αν βρισκόμαστε, αρκεί να είναι καλή η κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Η τεχνολογία 5G θα...
φέρει ταχύτητες ακόμα μεγαλύτερες από τις σημερινές, έτσι δεν είναι απίθανο να βιώσουμε μια ακόμα τεχνολογική επανάσταση χωρίς προηγούμενο, όπου το γρήγορο mobile Internet θα επισπεύσει τις εξελίξεις στον τομέα της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά και γενικότερα θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε και αναζητάμε πληροφορίες στο Web.


Πότε όμως θα γίνουν όλα αυτά;

 Ήδη πολλές εταιρείες, όπως οι Qualcomm, Intel, Ericsson και Orange αναπτύσσουν σχετικά προϊόντα και τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα modems, όμως μάλλον θα πρέπει να κάνουμε αρκετή υπομονή ακόμα, αφού τα δίκτυα 5G δεν θα αρχίσουν να γίνονται mainstream νωρίτερα από το 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ericsson.

Η εταιρεία πιστεύει ότι τότε ο αριθμός χρηστών που θα αξιοποιεί την τεχνολογία 5G, θα ανέρχεται σε περίπου 545 εκατ.




pcmag.com
statista.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου