Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Το μουστάκι του Νταλί βρέθηκε άθικτο στην εκταφή!


Μπορεί ο σουρεαλιστής Καταλανός ζωγράφος, Σαλβαδόρ Νταλί, να έχει φύγει από τη ζωή από το 1989, ωστόσο η εκταφή του το 2017, προκειμένου να ληφθεί δείγμα DNA που θα αποδείξει αν η Μαρία Πιλάρ Αμπέλ είναι βιολογική κόρη του, έφερε στο φως ένα πολύ σουρεάλ στοιχείο.


Ο λόγος για το χαρακτηριστικό μουστάκι του εκκεντρικού καλλιτέχνη, το οποίο βρέθηκε… άθικτο! Από το ταριχευμένο σώμα του Νταλί αφαιρέθηκαν μαλλιά, νύχια και δύο οστά, ούτως ώστε να διεξαχθεί το τεστ DNA, έπειτα από τους ισχυρισμούς της Μαρία Πιλάρ ότι είναι το μοναδικό βιολογικό παιδί του.
perierga.gr - Το μουστάκι του Νταλί βρέθηκε άθικτο στην εκταφή!
Η 61χρονη Μαρία Πιλάρ, μέντιουμ και αναλύτρια ταρό, υποστηρίζει ότι ο Νταλί είχε μία σχέση με τη μητέρα της κατά τη δεκαετία του 1950, όταν εκείνη εργαζόταν στο σπίτι του ως οικιακή βοηθός. Οι ειδικοί χρειάστηκε να μετακινήσουν την βάρους 1,5 τόνου μαρμάρινη πλάκα που σφραγίζει την κρύπτη κάτω από μουσείο Νταλί στο Φιγκέρες, όπου έχει ταφεί. Ο Embalmer Narcis Badalet δήλωσε ότι ένιωσε δέος αφαιρώντας το μεταξωτό μαντίλι από το πρόσωπο του καλλιτέχνη. «Ήθελα πολύ να τον δω και ένιωσα την απόλυτη έκσταση. Ήταν σαν θαύμα. Το μουστάκι του και τα μαλλιά του ήταν άθικτα» σημείωσε.
Ο Lluis Penuelas Reixach, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος Νταλί, ανέφερε με τη σειρά του ότι η εκταφή «ήταν μία μοναδική στιγμή για εμάς». Την ίδια ώρα, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα τραβούσε κανείς φωτογραφίες από τη σορό του Νταλί, τα κινητά τηλέφωνα τοποθετήθηκαν σε θυρίδα ασφαλείας. Τα δείγματα βιολογικού υλικού εστάλησαν σε εγκληματολογικό εργαστήριο στη Μαδρίτη και τα αποτελέσματα αναμένονται σε λίγες εβδομάδες. Εάν οι ισχυρισμοί της Μαρία Πιλάρ αποδειχθούν αληθείς, θα μπορούσε να διεκδικήσει το 1/4 της περιουσίας του Νταλί που έχει παραχωρηθεί στο ισπανικό κράτος.
perierga.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μμμμμμμμ οποιον τον ενδιαφερει το μουστακι να σηκωσει το χερι.... χαχαχαχαχαχαααααα

Δημοσίευση σχολίου