Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Το ελληνικό Σφραγιδο-Κράτος πρέπει να διαλυθεί


Η χώρα κοιμάται τον Επιμενίδειο  ύπνο της. Πολύχρονο, βαθύ και μακάριο. Όπως ο Επιμενίδης που ο μύθος λέει ότι κοιμήθηκε 57 χρόνια και όταν τελικά ξύπνησε τα πάντα είχαν αλλάξει, έτσι και η Ελλάδα. Το ξύπνημα της χώρας θα είναι βίαιο. Θα είναι βιαιότερο και πολύ πιο σοκαριστικό από το ξύπνημα του Επιμενίδη… 

Κράτος με 27 δις εξαγωγές και 76 δις δαπάνες γενικής κυβέρνησης δεν είναι βιώσιμο.
Κράτος με 31,5 δις δαπάνες για συντάξεις και...
27 δις εξαγωγές δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος που στην κυβέρνηση του κυριαρχεί η «άποψη» ότι η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ σημαίνει ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος που σε 15 χρόνια έχει δώσει 15 δις στη συντεχνία του Φωτόπουλου, 1,5 δις στον ΟΑΣΘ και 220 δισεκατομμύρια περισσότερα από όσα εισπράχθηκαν από ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι δαπάνες για τις συντάξεις του Στρατού των Δημοσίων δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος που εξαπολύει συνεχείς φοροεπιδρομές αλλά συνιστά 12 γραμματείς για το γκαράζ της Βουλής και ανοίγει διάπλατα τις ρημαγμένες πόρτες του για εκατοντάδες κομματικές   προσλήψεις δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος που συνδικαληστές το αιχμαλωτίζουν, Σοβιέτ προελαύνουν, αντιεξουσιαστές παρελαύνουν και άξιοι επιστήμονες μεταναστεύουν δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος χωρίς σύνορα δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος που επιδίδεται σε σαφάρι φόρων με τον 1 στους 2 φορολογούμενους να του χρωστούν ήδη αλλά προχωρά σε αναδρομικές αυξήσεις υπερωριών στο Δημόσιο της τάξης του 50% δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος με 15 δις φανερή δαπάνη για μισθούς Δημοσίων, άγνωστο αριθμό κρυφής (επιδοτούμενων προγραμμάτων, ΕΣΠΑ, μεταμφιεσμένων Δημόσιων οργανισμών σε ιδιωτικούς) και 18,5 δις έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος που αδυνατεί να μαζέψει τα σκουπίδια του εν μέσω τουριστικής περιόδου και παραμένει όμηρος συνδικαληστών δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος στο οποίο ένας δρόμος κοστίζει 5 φορές περισσότερο από έναν δρόμο στην Γερμανία δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος που στους δείκτες οικονομικής ελευθερίας είναι κάτω από το Τατζικιστάν και μία θέση πάνω από το Πράσινο Ακρωτήριο αλλά το 99% των πολιτών καταγγέλλει τον φιλελευθερισμό για την κατάντια του  και τις ασύδοτες αγορές δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος που για τους νεοπροσληφθέντες στον ιδιωτικό τομέα ο βασικός μισθός για τους κάτω των 25είναι 510€, για τους άνω των 25 είναι 586€ και στο Δημόσιο είναι 780€ για απόφοιτο του Δημοτικού και 858€ για τους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος στο οποίο, από τους 100 απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι 36 μένουν άνεργοι και οι 37 βρίσκουν εργασία με 400 έως 800 ευρώ ενώ οι μετακλητοί και οι ΔΕΚΟτζήδες παίρνουν διχίλιαρα δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος όπου κανείς δεν ξέρει ποιες οδούς θα κλείσει το ΠΑΜΕ σήμερα, κανείς δεν ξέρει ποια λιμάνια θα κλείσουν οι συνδικαλΗσταράδες αύριο, κανείς δεν ξέρει ποιους εθνικούς δρόμους θα κλείσουν οι αλληλέγγυοι και οι μετανάστες μεθαύριο και πόσα λεωφορεία, ποια και πότε θα αποφασίσουν να κάψουν οι Ρουβίκωνες δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος με 2,7 εκ. συνταξιούχους, άλλους 350.000 σε αναμονή και 1,5 εκ άνεργους δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος με 700.000 επίσημους μισθοδοτούμενους από το Τέρας Δημόσιους, άγνωστο αριθμό καμουφλαρισμένων και άλλο μισό εκ. 55χρονων συνταξιούχων του Δημοσίου που εισπράττουν περισσότερα από 6 δις δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος που δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες να βγουν στη σύνταξη από τα 50 τους, με 45 μάλιστα μισθούς αποζημίωση δεν είναι βιώσιμο.

Κράτος στο οποίο αστυνομικοί εντοπίσθηκαν να φρουρούν πεθαμένους 22 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό τους δεν είναι βιώσιμο.
 
Δεν είναι βιώσιμο.
Είναι γελοίο.
Είναι αβίωτο.
Είναι Τέρας.
Είναι μουχλιασμένο.
Είναι διεφθαρμένο.
Είναι σάπιο.
 
Είναι ένα σαθρό τερατοδημιούργημα βασισμένο σε απαρχαιωμένες και χρεοκοπημένες  πελατειακές νοοτροπίες που θα κρατούν τη χώρα σε μία μόνιμη ασθένεια. Επιβάλλεται η πλήρης αποδόμηση του Κράτους –Τέρατος που είναι και ο Μεγάλος Ασθενής στην όλη ιστορία της Αβίωτης Χώρας. Επιβάλλεται η εκ θεμελίων «κατεδάφιση» του και φτιάξιμο εξαρχής.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία βιωσιμότητα στην Χώρα της Αβίωτης Νοοτροπίας, στην χώρα των αργομισθιών, των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, στην αχανή Σφραγιδοκρατορία με αυτό το αισχρό πελατειακό χάλι σοβιετικού τύπου που επιβραβεύει την αχρηστία και τιμωρεί την αριστεία.Καμία βιωσιμότητα για ένα υδροκέφαλο κράτος που κάνει έναν χυδαίο διορισμό – βόλεμα στο Δημόσιο να μοιάζει να είναι μακράν… η καλύτερη επένδυση.

kalithanos

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΙΜΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ???? ΦΥΣΙΚΑ....
Η αξία του Εθνικού Νομίσματος και το Ισοζύγιο Πληρωμών...
Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Οι Συναλλαγές μας με τους Ξένους / Εξωτερικό Εμπόριο
Από εδώ πηγάζει η πηγή του φόβου των Ελλήνων για την δραχμή, με την έννοια, πως θα μπορούμε να αγοράζουμε οτιδήποτε θέλουμε από το εξωτερικό, αφού η δραχμή δεν θα έχει αξία. Αν ρωτήσετε γιατί δεν θα έχει αξία παίρνεις απίθανες απαντήσεις άσχετες με το θέμα.

Ακούς, ας πούμε, ότι δεν έχουμε χρυσό. Αν τους πεις ότι δεν χρειάζεται ούτε ένα γραμμάριο χρυσό για να εκδώσεις χρήμα σε κοιτούν με δυσπιστία και πολλοί με φόβο. Κατάλοιπα βαρβαρικών εποχών που ζουν ακόμα στον 21ο αιώνα. Πάντως ο φόβος που καλλιεργείται στους Έλληνες, από το κατεστημένο του ευρώ, έχει στον πυρήνα της αυτή την αντίληψη. Η δραχμή δεν θα έχει αξία, πράγμα που καταδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης των Ελλήνων στον εαυτό τους.
Φυσικά μια πρόχειρη παρατήρηση στο ότι λένε θα ήταν, πως οι 186 χώρες από τις 205 που παρέλασαν πριν λίγο καιρό στο Ρίο συναλλάσσονται μεταξύ τους, αλλά και με τις υπόλοιπες 19 χώρες που ανήκουν στη ευρωζώνη (σύνολο 205 αν δεν κάνω λάθος). Για να συναλλάσσονται πάει να πει ότι έχει αξία το νόμισμα τους, καίτοι η πλειοψηφία αυτών των χωρών δεν έχει χρυσό. Άρα η δραχμή γιατί να μην έχει αξία;

Ας πάμε καλύτερα στα οικονομικά.
Οι συναλλαγές μεταξύ χωρών αποκαλούνται διεθνείς εμπορευματικές συναλλαγές. Οι εξαγωγές δηλώνουν εμπορεύματα και υπηρεσίες που παρήχθησαν στη χώρα για να φύγουν από την χώρα, ενώ οι εισαγωγές είναι υπηρεσίες και εμπορεύματα που παρήχθησαν σε ξένες χώρες που εισέρχονται στη χώρα. Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν κόστος για τους κατοίκους της χώρας, επειδή εκφράζουν κεφάλαιο, εργασία και πόρους τους οποίους οι κάτοικοι δεν μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν για να παράγουν προϊόντα που οι ίδιοι αλλιώς θα κατανάλωναν.


Οι εισαγωγές είναι πραγματικό όφελος με την έννοια ότι έρχονται απ έξω και καταναλώνονται από τους κατοίκους τη χώρας. Με αυτή την έννοια αν οι εισαγωγές είναι μεγαλύτερες από τις εξαγωγές τότε ο υλικός βιός των κατοίκων της χώρας είναι σαφώς καλύτερος. Οι εξαγωγές μπορούν να θεωρηθούν ως το κόστος των εισαγωγών.
Οι χρηματικές συναλλαγές δεν θεωρούνται ως εξαγωγές ή εισαγωγές. Αντιπροσωπεύουν χρηματικές ροές από και προς την χώρα και έχουν επίπτωση στην συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος της χώρας με τα αλλά νομίσματα.
η συνεχεια... http://greek-macgyver.blogspot.gr/2017/07/blog-post_28.html

Δημοσίευση σχολίου