Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η Μυθολογία των Ελλήνων Επ.13 ~ Ορφέας: Ένας μύθος για την αδύνατη αγάπη (Βίντεο - Les grands mythes)


Κάποια βράδια, ο αστερισμός της Λύρας είναι ορατός στον ουρανό. Μετά το θάνατο του Ορφέα, ο Δίας τοποθέτησε τον αστερισμό στον ουρανό, ως φόρο τιμής στον μεγαλύτερο ποιητή και μουσικό της ελληνικής μυθολογίας. Από τη γέννηση του είχε την προστασία των Μουσών κι έτσι το ταλέντο του Ορφέα μάγευε όλο τον κόσμο, ακόμα και τα ζώα και τα δέντρα.

Γενναίος άνδρας ο Ορφέας έφυγε με το πλήρωμα του Ιάσωνα, όταν η Αργώ ξεκίνησε για να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας.
Αλλά αυτό που θυμούνται οι περισσότεροι για τον Ορφέα ήταν η...

Πώς φτιάχνεται το "μαλλί της γριάς"; ~ Βοηθά την επιστήμη;


Για να φτιάξει κάποιος "μαλλί της γριάς" (το γνωστό λευκό ή χρωματιστό συννεφάκι που τυλίγεται γύρω από ένα καλαμάκι) χρησιμοποιεί κανονική ζάχαρη σε κόκκους, δηλαδή κρυσταλλική ζάχαρη.

Κατόπιν χύνει μια μικρή ποσότητα ζάχαρης σε μια μεταλλική γαβάθα που έχει ζεσταθεί ομοιόμορφα και στροβιλίζεται με σταθερή ταχύτητα. Η θερμότητα προκαλεί αλλαγή στους κρυστάλλους της ζάχαρης, που χάνουν τη συνήθη δομή τους. Μετά από λίγο, σε θερμοκρασία 100-120 βαθμούς Κελσίου -ανάλογα με το βαθμό υγρασίας του περιβάλλοντος-, η ζάχαρη γίνεται μια άμορφη μάζα. Αυτή είναι η πρώτη μόνο φάση της μεταμόρφωσης.

Αν η θερμοκρασία αυξηθεί περισσότερο η ζάχαρη θα γίνει...

Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Αθήνα


* Επική ανάρτηση!
ΠΡΟΛΟΓΟΣ  ~ Η θέση της γυναίκας στην αρχαία 
κοινωνία ~

Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί για τις γυναίκες στη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, άλλα από τα οποία εκθειάζουν το γυναικείο φύλλο και άλλα που μιλούν με τρόπο ταπεινωτικό και ανεπίτρεπτο. Γράφτηκαν ύμνοι συγκινητικοί αλλά και στίχοι προσβλητικοί και βλάσφημοι. Υπήρξαν περίοδοι δόξας, όμως και φαινόμενα καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Είναι αλήθεια ότι καθώς οι πολιτισμοί διαφέρουν μεταξύ τους, διαφέρουν και οι ρόλοι που αναθέτουν στο ένα ή το άλλο φύλο,...

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Εισβάλλουν, κλέβουν τις δουλειές, οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν τους πληρώνουν και τους πυροβολούν ~ Μάντεψε ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό...

 
Το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα για εμπορία ανθρώπων και εξαναγκαστική εργασία, έπειτα από εξέταση προσφυγής εργατών από το Μπαγκλαντές στις καλλιέργειες φράουλας της Μανωλάδας.

Το δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα (εμάς δηλαδή, μέσω των φόρων) να καταβάλει σε κάθε έναν από τους 42 αιτούντες, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην αρχική τότε δίκη στο ελληνικό κακουργιοδικείο...

Η ξύλινη γλώσσα της Αριστεράς και τα κακομεταφρασμένα ρωσικά


Ήρθαν και τα κόμματα και κάνανε τη γλώσσα μας κομμάτια.

Κόμμα, ως παράγωγο τοu ρήματος κόπτω, σημαίνει απόκομμα, κομμάτι. "Άρα και η κομματική γλώσσα είναι εξ' ορισμού μία κομματιασμένη γλώσσα".

Η νόθευση της πολιτικής μας γλώσσας αρχίζει από τη στιγμή, που εισέρχονται στον πολιτικό στίβο τα λεγόμενα αριστερά κόμματα και πιο συγκεκριμένα το Κομμουνιστικό. Οι πρώτοι Έλληνες Κομμουνιστές, είτε γιατί αδυνατούσαν να μεταγλωττίσουν διάφορους μαρξιστικούς όρους, είτε γιατί προτιμούσαν να τους κρατήσουν ατόφιους για λόγους εντυπωσιασμού, δημιούργησαν ένα λεξιλογικό οπλοστάσιο, που ήταν προσιτό μόνο στους μυημένους. Έτσι άρχισαν να κυκλοφορούν...

Ανεκδοτάκια... ~ Με στουρνάρια (Μέρος 1ον)


Ξυπνάω, και τι να δω! Είμαι ήδη 7 ώρες στο σχολείο...

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~
- Δάσκαλε πως πάει το παιδί;
- Πρόβατα έχετε;
- Όχι.
- Να πάρετε...

 ~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~
 
- Μπαμπά, τί είναι αυτό; Καρχαρίας;

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Το μυστήριο με τους σκελετούς Βρυκολάκων NG (Βίντεο)


Ντοκυμανταίρ του National Geographic το οποίο γυρίστηκε με αφορμή μυστηριώδεις σκελετούς που βρέθηκαν στην Ιρλανδία και είχανε τα σημάδια βίαιης βεβήλωσης, που παραπέμπουνε σε τελετουργικό εξουδετέρωσης βαμπίρ.

Ερευνητές προσπαθούνε να δώσουνε απαντήσεις μέσα από μεσαιωνικά κείμενα κι επισκέπτονται τη Ρουμανία όπου είναι ευρέως διαδεδομένη η πεποίθηση της ύπαρξης Βρυκολάκων και τηρούνται κάποιες περίεργες παραδόσεις μέχρι και σήμερα...

20 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σκλάβος της σύγχρονης τεχνολογίας


Έχεις ποτέ σταθεί και αναρωτηθεί αν ελέγχεσαι από μια δύναμη πέρα ​​από τον εαυτό σου; Μήπως ο κόσμος αισθάνεται  άδειος, εξωπραγματικός και τρελός και όλα αυτά την ίδια στιγμή; Ίσως αυτές οι σκέψεις εσένα να μην αγγίζουν, καθώς έχεις ήδη αναλωθεί μέσα σε όλες αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που υποτίθεται ότι γίνονται για να μας βοηθήσουν. Όπως και να έχει το πράγμα, παρακάτω είκοσι σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σκλάβος της σύγχρονης τεχνολογίας.

Παύλος Μελάς - Η ταινία (Βίντεο)




*Σαν σήμερα, το 1870, γεννιέται ο Παύλος Μελάς.

 

Μια μοναδική στο είδος της ταινία μεγάλου μήκους, που δικαίως χαρακτηρίστηκε από ειδικούς ως η πλουσιότερη και αυθεντικότερη υπερπαραγωγή στον ελληνικό κινηματογράφο.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ε, όχι και σύμβολο της Δημοκρατίας ο "άνδρας με τον ασύρματο"!


Το τι ακούστηκε από τους επισήμους στα εγκαίνια του «μουσείου» για τον Μπελογιάννη δεν το χωρά ο νους. Μορφή που «υπερβαίνει τα όρια της Αριστεράς» χαρακτήρισε τον εκτελεσθέντα για κατασκοπεία ο Τσίπρας. Είναι, είπε, «σύμβολο για την ειρήνευση και τη δημοκρατία»! Αυτός που είχε πολεμήσει για να επιβληθεί κομμουνισμός στην Ελλάδα;

Και ποια δημοκρατία, τη «λαϊκή», σαν αυτές που είχαν οι γείτονες στα Βαλκάνια και κατέληξαν...

Δεν θα το πιστεύεις σε ποιά σειρά ξαναείδες τον πρωταγωνιστή του "Legion"


Ο David, ο πρωταγωνιστής της σειράς φαντασίας μέσα από το κόμικ της Marvel, που προβάλλεται αυτές τις εβδομάδες, έχει (φυσικά) υπερδυνάμεις, μόνιμα ατημέλητο λουκ, αξυρισιά, ακατάστατο μαλλί, σπορ ντύσιμο και είναι αδυνατούλης...

Καμία σχέση με τον προηγούμενο χαρακτήρα του, που τον γνωρίσαμε ως στρουμπουλό δανδή στη σειρά...

Τί έγινε ρε παιδιά με τις τιμές στο ελαιόλαδο;


Οι τιμές για τη νέα σοδειά στο επώνυμο εξεαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχουνε ξεφύγει!

Είχανε βγει κάτι καλές προσφορές τον Οκτώβριο (για να ξεστοκάρουν τα περσινά) και πήρα 3-4 5όλιτρα. Άριχισα να ψάχνω τα φυλλάδια για καμιά καλή προσφορά και βλέπω...

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και το μουσείο Ν. Μπελογιάννη


Το πατρικό σπίτι του Ν.Μπελογιάννη, στην Αμαλιάδα, μετατράπηκε σε μουσείο με δαπάνες, κυρίως, της Βουλής των Ελλήνων. Ο Μπελογιάννης ήταν για τον κόσμο της Αριστεράς ένας ήρωας που έδωσε και την ζωή του για το κόμμα. Για τους υπόλοιπους Έλληνες, τους πολλούς, ήταν ένας από τους ηθικούς αυτουργούς των σφαγών στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο τον Σεπτέμβριο του 1944 και ένας κατάσκοπος, για τα σοβιετικά συμφέροντα, που ήρθε παράνομα στην Ελλάδα το 1950 για να συντονίσει την δράση των ασυρμάτων του ΚΚΕ. Είναι λογικό η κάθε πλευρά να έχει την οπτική της.

Όμως, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων...

Πάσχα 2017 ~ Τί καιρό θα κάνει


Πολλά ακούγονται πέρα δώθε.. Ωστόσο μην πιστεύετε την κάθε μπούρδα για χιόνια κλπ.

Καταρχήν να αναφέρω την περσινή "επιτυχία" κατά 90~95% της πρόβλεψης του καιρού 40 ημέρες πριν από το Πάσχα.

Για εφέτος λοιπόν, σήμερα 20 ημέρες πριν από τη Λαμπρή του 2017, η προβλέψεις για Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι οι εξής:

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Λάθη και σολοικισμοί της Νεο-Ελληνικής Γλώσσης


H ελληνική γλώσσα έχει πίσω της μία ζωή πού αριθμείται μέ τίς χιλιετίες. Εκείνος πού αποφασίζει νά εντρυφήση εις βάθος στήν μελέτη τής ελληνικής γλώσσης, πρέπει νά είναι εξοικειωμένος μέ τό αιώνιον καί οικουμενικόν. Δέν είναι εύκολο τό εγχείρημα γιά κάποιον νά είναι μύστης σ' αυτήν τήν "γλώσσα τών Θεών".

"It's all greek to me", λένε οι ξένοι πού εγεύθησαν τήν δυσκολία καί τό μεγαλείο τής γλώσσας μας. Αυτό τελικά κατέληξε νά υποδηλώνη τό αδύνατον καί τό απροσπέλαστον. Πολύ φοβούμαι όμως ότι υπάρχουν καί πολλοί συμπατριώται μας, πού θά έλεγαν καί αυτοί κάτι ανάλογο, γιά τήν ίδια τους τήν μητρική γλώσσα. Ο γλωσσικός κατήφορος τών τελευταίων χρόνων,...

Υπάρχει αναπτυξιακός φόρος;

 
ΣΗΜΑΣΙΑ δεν έχει αν το κράτος είναι μεγάλο ή μικρό. Σημασία έχει τι σου προσφέρει και πόσο το πληρώνεις. Δωρεάν δεν υπάρχει τίποτε σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο. Ό,τι παρουσιάζεται από τους κρατιστές, δεξιούς κι αριστερούς, ως δωρεάν, έχει πληρωθεί ήδη από τους φόρους σου. Αυτή τη θεμελιώδη αλήθεια τα σοβαρά κράτη την ξέρουν. Και κάθε χρόνο στέλνουν στον πολίτη λεπτομερή αναφορά, για το τι έκαναν με τα λεφτά του, όπως ο πίνακας που βλέπεις. «Αγαπητέ Τόμας από τις 15.000 λίρες που είχες πέρυσι εισόδημα, πλήρωσες φόρο 2.724 λίρες. Δες πού πήγαν αναλυτικά μέχρι την τελευταία πένα»


ΠΟΤΕ ΠΗΡΕΣ...

Χαλάλ: Το «ιερό» κρέας των μουσουλμάνων παίρνει σφραγίδα και στην Ελλάδα


Η σφαγή των ζώων γίνεται με μαχαίρι, ευλογείται από τον μουφτή στο όνομα του Αλλάχ και τότε μπαίνει η ένδειξη «Halal». Αυτή την ένδειξη υιοθετούν τώρα όλο και περισσότερες εταιρείες τροφίμων στη χώρα μας

Ο όρος «χαλάλ» είναι άγνωστη λέξη για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Είναι αραβικός και σημαίνει κάτι το αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, είτε πρόκειται για αντικείμενο, είτε για προϊόν, είτε για πράξη. Παρ’ όλα αυτά, είναι κάτι που ενδέχεται να αφορά τη διατροφή μας.

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Η Μυθολογία των Ελλήνων Επ.12 ~ Περσέας: Το βλέμμα του θανάτου (Βίντεο - Les grands mythes)


Ο Περσέας δεν ήταν γραφτό να έρθει στον κόσμο. Φοβούμενος την εκπλήρωση της πρόβλεψης σύμφωνα με την οποία ο εγγονός του θα τον σκοτώσει, ο βασιλιάς Ακρίσιος έκλεισε την κόρη του Δανάη σε έναν οχυρωμένο πύργο.
Αλλά ο Δίας ερωτεύτηκε την Δανάη, και για να την κατακτήσει, μεταμορφώθηκε σε χρυσή βροχή. Ο Περσέας γεννήθηκε από αυτή την ένωση.

 Όταν ο Περσέας μεγάλωσε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αυταπάται πλέον. Εξαπατά


Πιστεύουν πως θα υπάρξει Γερμανική κυβέρνηση που θα χρηματοδοτήσει το πάρτυ στις Δ.Ε.κ.Ο με τους μισθούς των 3-4.000 ευρώ. Ή πως θα επιτρέψει το Γερμανικό κοινοβούλιο, ο κάθε συνταξιούχος της ΔΕΗ να κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 15.000 ευρώ.

Οι συνεχείς αυταπάτες, συνιστούν εξαπάτηση. Γιατί η επανάληψη του ίδιου λάθους πολλές φορές, δηλώνει πρόθεση. Τα νοήμονα όντα διδάσκονται από τα παθήματα τους. Τα ιδιαιτέρως νοήμονα, διδάσκονται από τα παθήματα των άλλων. 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Έλληνες και Τούρκοι μια "σχέση" 1000 χρόνων (Βίντεο)


Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Άγγελο Συρίγο επίκουρο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέα του βιβλίου Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και πρώην γενικό γραμματέα πληθυσμού και κοινωνικής συνοχής και τον Φραγκούλη Φράγκο επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ.

Μια συζήτηση με θέμα: «Έλληνες και Τούρκοι μια "σχέση" 1000 χρόνων».

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Αρχαιοελληνική σκορδαλιά (Μυττωτός) Συνταγή


Καιρός να περάσουμε σε κάτι πιο ανοιξιάτικο και ελαφρύ, όπως τα ψάρια. Αλλωστε στην Ελλάδα ζούμε, στη χώρα όπου, όπως έχουμε πει ξανά, η ψαροφαγία ήταν πάθος από τα αρχαία χρόνια.

Επειδή όμως η Μεσόγειος -και ειδικά οι ελληνικές θάλασσες- ήταν πάντα φτωχή σε ψάρια, οι πρόγονοί μας είχαν αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο εισαγωγής και εμπορίας παστών ψαριών. Τα ψάρια αυτά ήταν...

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Μεσόγειος, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ~ Κυρηναϊκή Πεντάπολις (Βίντεο)


Στις ελληνικές αποικίες στη Λιβύη μας «ταξιδεύει» η σημερινή εκπομπή.

Ο ιστορικός Μιχάλης Σακελλαρίου μιλά για το ιστορικό της ίδρυσης των ελληνικών αποικιών στη Λιβύη.

Πρώτος σταθμός μας είναι η Κυρήνη. Οι εκπληκτικής ομορφιάς ναοί της, θέατρα, γυμναστήρια κ.α. βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Η Κυρήνη μαζί με την Απολλωνία, που ήταν το λιμάνι της, υπήρξε μια από τις πλουσιότερες αρχαίες πόλεις.

Η ξενάγησή μας συνεχίζεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Τρίπολης, όπου...

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Περί της καταγωγής των Τούρκων


 
Το ζήτημα της καταγωγής των σημερινών Τούρκων εγείρει αμφισβητήσεις, διαφωνίες και αντιδράσεις κυρίως από την τουρκική πλευρά, αλλά και ένα ιδιαίτερο καυτό ερώτημα: υπάρχουν σήμερα Οθωμανοί (Οσμανλήδες) ή Σελτζούκοι Τούρκοι

Οι εξεγέρσεις εναντίον του Όθωνα και η δίκη του Κολοκοτρώνη (Βίντεο)


Η «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο παρουσιάζει τα πρώτα χρόνια του Όθωνα στην Ελλάδα, τότε που η χώρα έκανε τα πρώτα της βήματα ως ανεξάρτητη χώρα. Αυτή η περίοδος στιγματίστηκε από την καταδίκη του Κολοκοτρώνη σε θάνατο, αλλά και τις πρώτες εξεγέρσεις στη Μάνη και τη Μεσσηνία ενάντια στην αντιβασιλεία.

Η εκπομπή καταγράφει τις πρώτες λαϊκές εξεγέρσεις κατά των Βαυαρών, την κόντρα του νέου καθεστώτος με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και μία από τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας, τη φυλάκιση και καταδίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα σε θάνατο. Η σκευωρία που στήθηκε σε βάρος...

"Αντιεξουσιαστές" ~ Ο σκοτεινός βραχίονας του ΣΥΡΙΖΑ


«Καταδικάζουμε την επίθεση κατά του κ. Γεωργιάδη. Οι δηλώσεις του ωστόσο προκαλούν έκπληξη. Είναι προφανές πως παρά τους αντιπερισπασμούς και τις εντυπώσεις που επιχειρεί να προκαλέσει δεν πρόκειται να αποφύγει ούτε την πολιτική κριτική ούτε τα πολιτικά ερωτήματα για τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ως πρώην υπουργός Υγείας».

Αν δεν ήταν ανακοίνωση κυβερνητικού κόμματος θα ήταν απλώς ένα κατάπτυστο κείμενο. Τώρα είναι...

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΣΟΚ! Δείτε πως κατάντησαν τα ζώα το κολυμβητήριο της Μυτιλήνης (Βίντεο)




*Σόρρυ από τα τετράποδα, που δεν θα κατάφερναν ποτέ να βρωμίσουν και να καταστρέψουν σε τέτοιο βαθμό το χώρο, όσο αυτοί...

Ο Όμηρος έπινε κουμανδαρία; ~ Το θρυλικό κρασί των βασιλέων



Από την εποχή των Ομηρικών χρόνων μέχρι και τους νεότερους χρόνους, μπορεί κανείς εύλογα να υποθέσει ότι το κυπριακό κρασί που αναφέρεται είναι η κουμανδαρία. Άλλωστε, το κρασί κατασκευαζόταν στην Κύπρο και πριν από τα Ομηρικά χρόνια και τακτικά αναφερόταν ως γλυκόποτο.

Η τεχνολογία παραγωγής της κουμανδαρίας περιγράφεται από τον Ησίοδο στο βιβλίο του «Έργα και ημέρες». Το κρασί αυτό μεταφέρθηκε μέχρι την εποχή μας από τους πανάρχαιους χρόνους, με το γενικό όνομα...

ΕΠΙΚΗ σημερινή γελοιογραφία


Του Ανδρέα Πετρουλάκη, στην "Καθημερινή"...

Εξιχνιάστηκε η τρομερή ρατσιστική δολοφονία του ιερέα


Δύο ρατσιστές λαθρομετανάστες από το Πακιστάν τον μαχαίρωσαν και τον έπνιξαν.

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ρατσιστική δολοφονία 46χρονου Έλληνα ιερέα, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 13 Φεβρουαρίου στο σπίτι του στον Γέρακα.

Το μυστήριο της Μούμιας - Άγνωστος άνδρας Ε (Βίντεο)


Ντοκυμανταίρ του National Geographic για μια μυστηριώδη μούμια που ανακαλυφθηκε το 1881 ανάμεσα σε θησαυρούς, αιγύπτιους Φαραώ βασιλείς και που δεν υπάρχει όμοιά της.

Το πρόσωπο του "Άγνωστου Άνδρα Ε", όπως ονομάσθηκε η μούμια, έχει μια τρομακτική έκφραση σα να πέθανε εν μέσω βασανισμού, ενώ η όλη διαδικασία μουμοποίησης είναι εντελώς διαφορετική από όλα όσα έχουνε δει μέχρι τώρα οι Αιγυπτιολόγοι.:

Βασίλι Μιχαήλοβιτς Μπλοχίν ~ Ο δαίμονας του θανάτου ή ο δήμιος της διπλανής πόρτας


Με τα χέρια του εκτέλεσε από 10.000 έως 15.000 ανθρώπους.

Φορούσε τη στολή του στρατηγού, έφερε με σεμνότητα στο στήθος του το παράσημο της Εργατικής Κόκκινης Σημαίας, με το οποίο το σοβιετικό καθεστώς τιμούσε εκείνους που πρόσφεραν ιδιαίτερες υπηρεσίες προς το κράτος, το όνομα του μέχρι το 1990, ήταν παντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό και μόνο λίγοι μυημένοι το πρόφεραν με δέος. Ίσως έφταιγε γι’ αυτό το επάγγελμα του: δήμιος των οργάνων ασφαλείας του σοβιετικού κράτους, αρχιδήμιος της φυλακής Λιουμπλιάνκα της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ.
Το όνομα αυτού Βασίλι Μιχαήλοβιτς Μπλοχίν, γιος ενός ταπεινού χωρικού, γεννήθηκε τα Δεκέμβριο του 1895 στο χωριό Γκαβρίλοφσκογιε του κυβερνείου του Βλαντίμιρ και πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου 1955. 

Κατεβάστε ~ 400 Προπαγανδιστικές αφίσες της Σοβιετικής Ένωσης



412 Αρχεία σε μορφή jpg με θέμα αφίσες προπαγανδιστικού περιεχομένου που είχαν ως αποδέκτες τους ανθρώπους που ζούσαν στο καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης.

(Και μερικούς εκτός των συνόρων της -ονόματα δε λέμε).

Οι διαστάσεις 750x1250 ~ 1200x850.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Υπόγειοι Κόσμοι ~ Ρουμανία - Ο Θρύλος του Δράκουλα (Βίντεο)


Ιστορικές θαμμένες πολιτείες ξεδιπλώνουν τα μυστικά τους σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ

Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι είναι μια πόλη που την ακολουθούν μύθοι, λαογραφία και άγνωστες ιστορίες μυστηρίου. Αλλά η διασημότερη ιστορία είναι αυτή του πραγματικού Dracula, επίσης γνωστού ως Vlad Impaler, ο οποίος κυβέρνησε την Ρουμανία...

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ερωτήσεις - απαντήσεις ~ Επιστημονικές (Μέρος 2ον)

*Μπορεί η θερμότητα να μετατραπεί σε ηλεκτρισμό;
*Τι περιέχει η ζελατίνη των τροφών;
*Είναι αλήθεια ότι το ανθρώπινο είδος ψηλώνει;
*Τι είναι το γάλα μακράς διαρκείας;
*Ποια είναι η προέλευση της λέξης "νάιλον";
*Είναι αλήθεια ότι τα κύτταρα αυτοκτονούν;
*Ποιο είναι το μέγιστο υψόμετρο στο οποίο φτάνει ένα βουνό;
*Πώς υπολογίζεται το βάθος των σεισμών;
*Μπορεί ένα ζευγάρι να επιλέξει το φύλο του παιδιού του με φυσικό τρόπο;
*Πόσα κύτταρα αποτελούν το ανθρώπινο σώμα;*
*Πώς γεννήθηκε το βραβείο Νόμπελ;
*Τι είναι οι βαθμοί του κρασιού;

Απαντήσεις:

Γιατί τα μπουκάλια της μπύρας είναι πράσινα ή καφέ;


Σίγουρα όλοι έχουμε παρατηρήσει πως τα μπουκάλια της μπύρας είναι καφέ ή πράσινα και ποτέ διάφανα.

Το γυαλί επιλέχθηκε από τον 19ο αιώνα ως ιδανικό για την αποθήκευση της μπύρας που την διατηρεί φρέσκια για περισσότερο χρόνο.

Κατεβάστε ~ Ασπρόμαυρα σχέδια ζωγραφικής για την 25η Μαρτίου 1821 & αρχαία Ελλάδα





Ασπρόμαυρες εικόνες που μπορείτε να εκτυπώσετε για να ζωγραφίζουν τα πιτσιρίκια. Πρόκειται για 2 ερασιτεχνικά αρχεία σε pdf φτιαγμένα με photoshop από χρήστη του παλιού gamato & 25 εικόνες για την 25η Μαρτίου "αλιευμένες" με ένα googlάρισμα...

Μια αφίσα που έβαλε φωτιά στην Ευρώπη για τον Έρντοαν


Ο Έρντοαν είναι ένας φασίστας εξουσιομανής σε μια χώρα που δεν έχει ζήσει ακόμα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της πριν 90 χρόνια. Η Γερμανία είναι ο στρατιωτικός και οικονομικός στηλοβάτης της Τουρκίας ήδη από την εποχή των Οθωμανών. Οι Ολλανδοί είναι σταθεροί έμποροι με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη και οι Αυστριακοί κρατάνε εδώ και 3 αιώνες προνομιακή θέση στη χώρα. Σε λίγες βδομάδες όλες αυτές οι σχέσεις θα έχουν ξαναγίνει bussines as usual!

Όσοι πιστεύουν ότι η σαφής δικτατορική πορεία του Έρντοαν είναι αιτία της αντίδρασης Αυστριακών, Ελβετών, Γερμανών, Δανών, Σουηδών και Ολλανδών στις προεκλογικές ομιλίες που επιχείρησαν Τούρκοι αξιωματούχοι στις χώρες τους μάλλον πλανώνται.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Συγκλονιστική ανακάλυψη ~ Μυστικές κρύπτες στον τάφο της Αμφίπολης


Στα ίχνη μιας σημαντικής ανακάλυψης για την αποκρυπτογράφηση των μυστικών που ακόμα κρύβει ο Τύμβος της Αμφίπολης βρίσκονται οι ανασκαφείς του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι στο εσωτερικό του μνημείου υπάρχουν κοιλώματα μη εμφανή, πίσω από αρχιτεκτονικά μέλη, που μπορεί να περιέχουν ακόμα και αντικείμενα από μέταλλο!

Ολέ! Την βρήκαμε κι αυτήν! ~ Ιδού η επιλογή μας για την "Penny" στο ελληνικό "Big Bang Theory"



Μετά από τη συμμετοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Αγγελικής Νικολούλη, ακολουθούν λίγα γυμναμένα "μεμέ", για να ανέβει και η διάθεση :).

Το αμέλησα, ομολογώ, το θέμα, αλλά μετά από καιρό και μετά από χιλιάδες (ντεμέκ) casting, ιδού η μαντάμ που θα μπορούσε να υποδυθεί την ξανθιά σεξο-χαζή της δημοφιλούς σειράς "The Big Bang Theory".


Φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την "προικισμένη"...

Έτσι πρέπει να είναι η συμπεριφορά στους τουρκαλάδες ~ Μεταβολή και δρόμο από την Ολλανδία



ΒΙΝΤΕΟ από την απαγόρευση εισόδου της υπουργού της Τουρκίας στο προξενείο του Ρότερνταμ


Το δρόμο της επιστροφής για τη Γερμανία πήρε τα ξημερώματα της Κυριακής η υπουργός Οικογενειακών υποθέσεων της Τουρκίας, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά.

Η Τουρκάλα υπουργός επιβιβάστηκε στο όχημά της και συνοδεία των ατόμων της...

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Από που προέρχεται η λέξη "μπανιστήρι";


 
Ιταλική λέξη; Αμ δε...

Και αυτή έχει ελληνική καταγωγή. Πρόκειται για αντιδάνειο.

Προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη...

Η Μυθολογία των Ελλήνων Επ.11 ~ Ψυχή: Η Πεντάμορφη και το Τέρας (Βίντεο - Les grands mythes)


Σ' αυτόν τον μύθο, υπάρχουν πολλές εκδοχές που έχουν διαδοθεί ανά τους αιώνες, με ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Η Ψυχή είναι η ομορφιά.

Ανησυχώντας για την κόρη του που δεν είχε βρει μνηστήρα, ο πατέρας της Ψυχής συμβουλεύτηκε την Πυθία. Εκείνη του είχε άσχημα νέα. Θα έπρεπε να...

Αλυσοπρίονο κοπής ξύλων βενζίνης ή ηλεκτρικό; ~ Εμπειρία, συμβουλές & προτάσεις για αρχάριους + Δοκιμή αλυσίδας 91VXL OREGON


Μετά από τους πρώτους μήνες απόκτησης του αλυσοπρίονου, ήρθε ο καιρός να παραθέσω τις εμπειρίες μου σχετικά με το χρήσιμο αυτό εργαλείο. Η ανάρτηση αυτή απευθύνεται σε αρχάριους υποψήφιους αγοραστές αλυσοπρίονου, αλλά και σε όσους πρόσφατα αγόρασαν ένα και οφείλουν να ακολουθούν μερικές βασικές αρχές για τη συντήρησή του. Δεν αποτελεί πρόταση αγοράς.

Καταρχήν να αναφέρω ότι πριν την αγορά του μηχανήματός μου, δεν είχα πιάσει στα χέρια μου άλλο αλυσοπρίονο...

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Το βρώμικο παρελθόν της... Barbie


Σχεδόν κάθε μικρό κορίτσι, έχει μία ή και περισσότερες κούκλες Barbie.


Μάλλον δεν θα νιώθουνε και τόσο ευχάριστα οι γονείς εάν γνωρίζουνε το εξής:

Η Barbie δημιουργήθηκε έχοντας ως πρότυπο μια άλλη κούκλα με το όνομα Λίλι, που αναπαριστούσε την ηρωίδα ενός γερμανικού κόμικ της εποχής του '50.

Η Λίλι είχε καμπύλες και ψηλά τακούνια και...

Καλλυντικά και Αρώματα στην Ελληνική Αρχαιότητα ~ Πώς μύριζε η Αθήνα του 500 π.Χ.;



Τα αρώματα, τα καταπλάσματα και οι αλοιφές, έπαιζαν σπουδαίο ρόλο στις ποικίλες εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής των αρχαίων. Στις αρχαίες πηγές γενικά γίνεται αναφορά σε σχετικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα στον Όμηρο, στον Αρχίλοχο, τη Σαπφώ, τον Αλκαίο και τον Ανακρέοντα.

Η χρήση των προϊόντων αυτών θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στην εποχή του Σόλωνα, γεγονός που οδήγησε το νομοθέτη στο να απαγορέψει τους άντρες να πουλάνε αρώματα και αλοιφές. Ο Σωκράτης, ο Αριστοφάνης και ο Θουκυδίδης διαμαρτύρονται επίσης για τη χρήση αρωμάτων από τους άντρες. Ο Μέγας Αλέξανδρος γνωρίζουμε ότι...

Αμάν αμάν ~ To DNA των Πελοποννήσιων «μίλησε»: Γενετική έρευνα δείχνει μηδαμινή επιρροή από τους Σλάβους


Ήλθε η στιγμή ο Έλληνας ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος να δικαιωθεί και με τη «γλώσσα» του DNA. Το ποσοστό της σλαβικής καταγωγής των σύγχρονων Πελοποννήσιων κυμαίνεται από 0,2% έως 14,4%, σύμφωνα με μια νέα γενετική έρευνα επιστημόνων από την Ελλάδα και τη διασπορά.

Η μελέτη καταρρίπτει με γενετικά δεδομένα τη θεωρία του 1830 του Γερμανού Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ ότι, μετά από τις σλαβικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα, ο ντόπιος ελληνικός πληθυσμός...

Πάμε για σκληρότερα capital controls; ~ Ο ELA χτύπησε «καμπανάκι»


Ανακόπηκε ο ρυθμός μείωσης της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών.

Τη μείωση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών κατά 100 εκατ. ευρώ μέσω του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA), ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Βρήκανε τεράστιο άγαλμα του Ραμσή Β' (+pics)


Αιγύπτιοι και Γερμανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα τεράστιο άγαλμα, ύψους οκτώ μέτρων, βυθισμένο σε υπόγεια ύδατα σε μια φτωχογειτονιά του Καΐρου, που πιθανότατα απεικονίζει τον Φαραώ Ραμσή Β΄, ο οποίος κυβερνούσε την Αίγυπτο πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια.

Το άγαλμα, που σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων είναι...

Τί έτρωγαν οι αρχαίοι Μακεδόνες; ~ Αρχαιοβοτανικά δεδομένα από τη Μακεδονία



«Αρχαιοβοτανικά δεδομένα από τη  Μακεδονία: η συμβολή τους στη διερεύνηση των πολιτισμών της διατροφής στην προϊστορική Ευρώπη στο πλαίσιο του προγράμματος PLANTCULT (ERC GA 682529)» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της Σουλτάνας Μαρίας Βαλαμώτη, που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του Συνεδρίου για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι και ο Syrizo-Guardian αναρωτιέται: Πού πήγαν τα λεφτά για το «προσφυγικό»;


Με τίτλο «Πού πήγαν τα λεφτά που πήραν οι Έλληνες για το προσφυγικό;» σχολιάζεται ο τρόπος που διαχειρίστηκε η Ελλάδα τα χρήματα της ΕΕ, σε σημερινό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

«Πριν από δύο χρόνια, 57.000 "πρόσφυγες" εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα, όταν τα νότια σύνορα της Ευρώπης έκλεισαν. Αυτό που ακολούθησε έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ακριβή ανθρωπιστική ανταπόκριση στην ιστορία. Πόροι που αφαιρέθηκαν από αναπτυσσόμενες χώρες κατευθύνθηκαν προς την ΕΕ και τελικά την Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

Το νέο παιδομάζωμα των κομμουνιστών αποδίδει καρπούς







Από το πρωτοσέλιδο της σημερινής "Εστίας...

Πουλάκια μου... Ξεκινάει ο Big Brother της Εφορίας


Με αυτά που άρπαξαν τα λαμόγια μέχρι το 2000, τί γίνεται μάστορα;

Το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα διασταύρωσης των καταθέσεων και των εισοδημάτων μπαίνει σε πλήρη λειτουργία τα επόμενα 24ωρα.

Περίπου 1,2 εκατ. ΑΦΜ (που εμφανίζονται στα 65 CD που έχει το υπουργείο Οικονομικών) θα περάσουν από κόσκινο και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν σε διάστημα δύο ημερών.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Κρασί ~ Γνωμικά & παροιμίες


Άγνωστης προέλευσης, πιθανότατα πανελλαδικές παροιμίες για το κρασί, σίγουρα διδακτικές και χαριτωμένες.

1 Σε άλλου κρασί μη χύνεις νερό
2 Κρασί πουλιέται δέσποτα αγόραζε και πίνε
3 Δώσε κρασί να βγει η αλήθεια
4 Το καλό κρασί ξινίζει σε ζεστό κελάρι
5 Καλό κρασί, κακό κεφάλι
6 Όταν βγάζεις το κρασί, πρέπει να το πίνεις
7 Ανάθεμά το, το κρασί και το καλό που κάνει
8 Το καλό κρασί κάνει το...