Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Δημοσκόπηση στα Σκόπια ~ Τί λένε οι πολίτες για αλλαγή στο όνομα του κράτους


Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρονται, σήμερα,  σε δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία «Societas Civilis» Skopje.

Σύμφωνα με αυτό:

Για λύση στο ζήτημα του ονόματος της χώρας με στόχο την ταχύτερη προσχώρηση της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ υποστηρίχθηκε από...
το 61% των πολιτών ( από αυτούς το 43% εντελώς και το 18% μερικώς). 
Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά και διεξήχθη μεταξύ της 19ης Ιανουαρίου και 25ης Ιανουαρίου.

Την αλλαγή του ονόματος  υποστήριξε το 50 τοις εκατό των ερωτηθέντων Σλάβων (το 30% από αυτούς να αλλάξει τελείως και το 20% να αλλάξει μερικώς),
ενώ οι Αλβανοί των Σκοπίων υποστήριξαν την αλλαγή του ονόματος με ποσοστό 95%  (85% να αλλάξει εντελώς και 11% μερικώς).
 
Tο δημοσίευμα του 24vesti
Στο ερώτημα εάν η αλλαγή του ονόματος θα επηρεάσει τον χαρακτήρα της χώρας και του λαού της, το 34% απάντησε ότι θα αλλάξει εντελώς και το 19% ότι θα αλλάξει μερικώς, το 33% δεν θα αλλάξει καθόλου και το 4% ίσως κάπως αλλάξει.
Το 60% των Σλάβων που ρωτήθηκαν για την αλλαγή του ονόματος, πιστεύει ότι αυτό  θα αλλάξει και την ταυτότητα (40% θα αλλάξει εντελώς και 20% μερικώς), ενώ το 35% δεν πιστεύει ότι θα αλλάξει.

Οι Αλβανοί των Σκοπίων, δηλώνουν κατά 30% ότι θα αλλάξει η ταυτότητα (13% θα αλλάξει τελείως και 17% εν μέρει), ενώ το 48% λέει ότι η ταυτότητα δεν θα αλλάξει καθόλου και ένα επιπλέον 10% θα αλλάξει μερικώς.
[Έρευνα: Η υποστήριξη για αλλαγή του ονόματος με σκοπό την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ εκφράσθηκε από το 50% των «Μακεδόνων»], γράφει το emagazin των Σκοπίων.
(Στοιχεία από 24vesti.mk , emagazin.mk)
--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου