Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η άγνωστη γεωργιανή μαφία στην Ελλάδα


«Περίπου 100 ηγετικά μέλη της γεωργιανής και της ρωσικής μαφίας δίνουν εγκληματικό παρών στην Ελλάδα. Η χώρα μας αποτελεί τεράστια βάση του οργανωμένου εγκλήματος από την πρώην Σοβιετική Ενωση, από την οποία εκπορεύονται εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. 

Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες ληστρικές επιδρομές κάθε χρόνο σε σπίτια, αλλά και το...
λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, τσιγάρων και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων στο παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα, χωρίς να το γνωρίζει, προκαλεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια δεκάδων χωρών από τρεις μεγάλες διεθνείς συμμορίες των επονομαζόμενων "κακοποιών του νόμου", οι οποίοι προχωρούν και σε "αιματηρή" βεντέτα μεταξύ τους, με δεκάδες φόνους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αχανείς ΗΠΑ ανησυχούν για τη γεωργιανή μαφία που φιλοξενεί μόλις δέκα μεγαλοκακοποιούς. Και η Ελλάδα κρύβει δεκαπλάσιο αριθμό χωρίς να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις...».


Το δίκτυο πληροφοριών

Σε αυτή την ενημέρωση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να προχώρησαν - σύμφωνα με «Το Βήμα» - τους τελευταίους μήνες ρώσοι και γεωργιανοί αξιωματούχοι που έφθασαν στη χώρα μας. Με τους ξένους αξιωματούχους να αναφέρονται σε ένα τεράστιο δίκτυο κακοποιών με εντυπωσιακή οργάνωση που αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τους πολίτες.

Ανάμεσα στα άλλα ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών (σ.σ.: ακόμα και από οικιακούς βοηθούς, εργάτες, υπαλλήλους, ώστε να εντοπίζουν τους ευάλωτους στόχους) που έχει η γεωργιανή μαφία. Οπως εξάλλου και ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» ακόμα και μέσω μεγάλων επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη που ασχολούνται με τον κατασκευαστικό τομέα, τα πιστωτικά ιδρύματα κ.λπ.

 Κάθε χρόνο στη χώρα μας σημειώνονται περίπου 5.000 διαρρήξεις σε σπίτια και 500 ληστρικές επιδρομές επίσης σε κατοικίες, από τις οποίες ποσοστό 30%-40% - και ιδιαίτερα αυτές που προκαλούν τρόμο με τη χρήση όπλων, κάψιμο με ηλεκτρικό σίδερο, άγριες κακοποιήσεις κ.λπ. - είναι γεωργιανοί μαφιόζοι. Επιπλέον αρκετά μέλη της ίδιας μαφίας δεν διστάζουν να προχωρήσουν και σε φόνους στη διάρκεια των ληστειών, όπως αυτή τον Αύγουστο του 2015 του 67χρονου εστιάτορα στην Υδρα. Ακόμα, χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της αναφερόμενης απαγωγής και δολοφονίας, στις αρχές Δεκεμβρίου 2008, του 51χρονου καρδιολόγου Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου από την κατοικία του στη Βάρκιζα, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί. Μια υπόθεση που παραμένει για δέκα χρόνια ανεξιχνίαστη παρά τις επίπονες έρευνες των αστυνομικών.


Οι τρεις μεγάλες οργανώσεις

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση των ελληνικών υπηρεσιών υπάρχουν τρεις μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις της γεωργιανής μαφίας. Πρόκειται για το «γκρουπ της Τιφλίδας» με αρχηγό τον περιβόητο ρώσο μαφιόζο Ζαχαρία Καλάσοφ, το «γκρουπ του Κουταΐσι» (περιοχή της Γεωργίας) που κατευθύνεται από τον άλλον αρχιμαφιόζο Ταριέλ Ονάνι. Και οι δύο αυτοί ηγέτες της ρωσικής μαφίας θεωρείται ότι κατευθύνουν τη δράση τους μέσα από τις ρωσικές φυλακές όπου κρατούνται, ενώ έχουν δημιουργηθεί και διάδοχα σχήματα. Επιπλέον έχει δημιουργηθεί και το «γκρουπ των Μεγκρέλιαν» με βάση στην περιοχή Σαμεγκρέλο της ίδιας χώρας και με αρχηγό τον Μεράμπ Τσανγβελάντζε που έχει φυλακιστεί στην Ιταλία αλλά φαίνεται να συνεχίζει από εκεί να κατευθύνει το εγκληματικό δίκτυό του.

Τα μέλη της γεωργιανής μαφίας αναπτύσσουν στενή συνεργασία μεταξύ τους, προχωρούν σε νέες στρατολογήσεις ατόμων με αυστηρά κριτήρια, προκειμένου οι εγκληματικές οργανώσεις να μείνουν στεγανοποιημένες. Η κεντρική εντολή που έχουν είναι να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με πολιτικούς, αστυνομικούς κ.λπ. (προκειμένου να τους βοηθήσουν στις έρευνές τους). Επιπλέον απαράβατος κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να έχουν άλλη επαγγελματική ενασχόληση και να είναι προσηλωμένοι στο εγκληματικό έργο τους. Επίσης αν συλληφθούν να μην ομολογήσουν ποτέ την ενοχή τους και να μην καταδείξουν συνεργούς τους κ.λπ. Ακόμα προβλέπεται κοινό ταμείο που το ονομάζουν «Obsniak», υπέρ ενίσχυσης κρατουμένων μαφιόζων, πληρωμής δικηγόρων κ.λπ.


Σειρά δολοφονιών

Σημειώνεται ότι το 2008 ο αρχηγός της «μαφίας της Τιφλίδας» ή «Ταρό» Ταριέλ Ονιάνι κάλεσε σε συγκέντρωση, στο γιοτ του, πολλά από τα στελέχη των αντίπαλων εγκληματικών γκρουπ προκειμένου να σταματήσει η αλληλεξόντωση μελών τους. Ωστόσο η ρωσική αστυνομία πληροφορήθηκε τη συνάντηση και συνελήφθη μεγάλο μέρος ρώσων κακοποιών, ανάμεσα σε αυτούς και ο Ονιάνι. Ακολούθησε σειρά δολοφονιών ηγετικών μελών της γεωργιανής μαφίας το 2009 στη Μόσχα, το 2010 στην Αθήνα, στην περιοχή της Βούλας, αλλά και πολλές άλλες σε όλη την Ευρώπη. Με πιο σημαντική αυτή του προηγούμενου αρχηγού της «μαφίας του Κουταΐσι» Ασλάν Ουσογιάν ή «Παππού Χασάν» τον Ιανουάριο του 2013 έξω από πολυτελές εστιατόριο στη Μόσχα. Είναι ενδεικτικό της ελληνικής διάστασης στη δράση της γεωργιανής - ρωσικής μαφίας πως όταν ήταν να βρεθεί ο αντικαταστάτης του «Παππού Χασάν» (επιλέχθηκε ο Ζαχαρία Κολάσοφ που είχε ήδη συλληφθεί από το 2010 από τις ισπανικές αρχές) έγινε συνάντηση όλων των γεωργιανών αρχιμαφιόζων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, χωρίς κανένας έλληνας αστυνομικός να αντιληφθεί οτιδήποτε. Επιπλέον τον Ιανουάριο του 2012 είχε συλληφθεί στο Καβούρι ένας άλλος σημαντικός συνεργάτης του «Παππού Χασάν» με το ψευδώνυμο «Λίπος» που είχε χαρακτηριστεί από το FBI και τις αμερικανικές αρχές ο πιο επικίνδυνος κακοποιός στον κόσμο. Τότε μάλιστα υπήρξαν αναφορές ότι υπήρξε χρηματισμός αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη που συνεργάζονταν μαζί του...

Πηγή:tovima.gr

1 σχόλια:

Προξενος είπε...

Ο μαγκας που κουσουμαρει το οπλο,"νιγκερ-σταιλ",το Σαββιδοπουλο ειναι?

Δημοσίευση σχολίου